Warning: Declaration of Arrow_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/hurtigtlaan.dk/public_html/wp-content/themes/hurtigtlaan/functions.php on line 0

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/hurtigtlaan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 580
Vejledning og hvad der er værd at vide om internet lån - Undgå snyd
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/hurtigtlaan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 580

Værd at vide inden du tager et lån

Det at tage dit første lån kan godt være en overvældende oplevelse. Der findes en masse låneselskaber og samtidig hører du en masse dårlige historier om låntagere, som er endt i klemme efter at have taget et dårligt lån.

Jeg har skrevet denne guide for at hjælpe dig til at forstå hvordan et lån fungerer og give dig et par gode råd med på vejen.

Jeg anbefaler, at du også læser denne artikel om hvordan du undgår dårlige låneselskaber og dårlige lån.

Renter og oprettelsespris udgør prisen på dit lån

Det første du skal vide er, at det ikke er gratis at låne penge. Næsten ligegyldigt hvor du låner penge vil det altid koste noget. Det føles ikke altid, som om, at det koster særlig meget at låne penge, da du betaler det tilbage i små bider.

Låneselskaberne tjener dog masser af penge og der er stor forskel på prisen på et lån hos de forskellige låneselskaber.

Renter udgør størstedelen af prisen på et lån

Renter er en løbende udregnet udgift, som bliver lagt oveni det lånebeløb du skylder. Har du fx lånt 10.000 kr. og har 10% rente vil du efter et år skylde 11.000 kr., hvis du ikke har betalt noget af på lånet.

Et lån fungerer dog normalt ved, at du betaler af månedligt, hvilket gør, at det dit lån koster ikke kan regnes ud ved bare at tage renten og gange det med antallet af år.

Læs også: Alt hvad der er værd at vide om lån uden sikkerhed

For hver måned du betaler af bliver dit lånebeløb nemlig mindre og der bliver en mindre del, som renterne bliver taget fra.

Oprettelse

Oprettelsen er den pris det koster dig at oprette lånet hos et låneselskab. Oprettelsesprisen plejer normalt at følge størrelsen på det beløb du låner.

Hvis du låner 500 kr. betaler du normalt enten en meget lille oprettelse eller slet ingen.

De typiske lån omkring 20.000 kr. tager 5-8% for oprettelsen af dit lån og endnu højere lånebeløber plejer at få lidt mindre procentdele.

Løbetiden er med til at bestemme hvor meget dit lån koster

Løbetiden er den periode dit lån løber i. Det bliver også kaldt afbetalingsperioden. Vælger du et lån til 10.000 kr. med en løbetid på 24 måneder har du derfor 2 år til at betale lånet tilbage.

Du får dog ikke frie tøjler til at betale lånet tilbage, men skal betale et fastbestemt beløb tilbage hver eneste måned.

Du skal altid sørge for at betale dit lån tilbage så hurtigt, som muligt. Den måde lån fungerer på betaler du renter hver måned indtil dit lån er betalt. Derfor gælder det om at betale så meget af så hurtigt, som muligt.

Låneeksempel fra Selene Finans

I dette eksempel vil jeg vise hvad prisforskellen er på et lån på 12 måneder i modsætning til et lån på 36 måneder.

Alt andet er det samme – kun løbetiden er forskellig:

Låneksempel fra Selene Finans med kort løbetid Låneksempel fra Selene Finans med lang løbetid

Ved at betale dit lån af over 36 måneder så vælger du at betale knap 6.000 kr. mere for dit lån. Det er værd at tænke på, når du skal vælge hvilket lån du ønsker at tage.

Vejledning til hvordan du ansøger om et lån online

At ansøge om et lån online er ganske simpelt. Når du først har fundet den bedste lånemulighed følger du bare skridtene på låneselskabets hjemmeside.

De fleste låneseselskaber spørger om de samme ting. De fleste ting er helt generelle omkring dig så som:

  • Dit navn
  • CPR nummer
  • Adresse
  • Email adresse
  • Om du har børn

Og lignende spørgsmål. Ansøger du et mindre lån, hvor der ikke rigtig stilles krav til dig bruges svarende til at få et bedre indblik i dig, som kunde.

Ansøger du om et lån, hvor de tager din enkelte kreditværdighed til overvejelse om du bliver godkendt, vil de bruge alle dine svar til at finde ud af om du kan godkendes.

Har du 10 børn og en lav indkomst vil du stå i en dårligere situation til at betale lånet tilbage og dine chancer for at få lånet vil dermed blive stærkt reduceret.

Hav disse dokumenter klar, hvis du ansøger hos Pengeautomaten, GE Money eller Ikano Bank

Disse 3 låneselskaber tilbyder nogle af de laveste renter på internettet, men de stiller også relativt høje krav til deres låntagere.

Bl.a. skal du have en lønseddel klar og gerne en skatteseddel til at bevise din indkomst hos alle 3 låneselskaber.

En låneansøgning er gratis

Blandt alle låneselskaberne vi præsenterer på HurtigtLaan.dk er der ingen, som tager penge for, at du indsender en låneansøgning.

Du er ej heller forpligtet til at tage et lån efter du har sendt en ansøgning.

Når du har sendt din ansøgning får du typisk svar samme dag, hvis det er et lån under 25.000 kr. eller indenfor de nærmeste par dage, hvis lånet er et større beløb.

Vælger låneselskabet at godkende din låneansøgning skal du skrive under på en låneaftale før dit lån er aktivt. Hos nogle låneselskaber kan du også godkende online eller via din mobiltelefon.

Pengene bliver dernæst udbetalt samme eller næstkommende hverdag.

Herefter skal du følge din låneplan og betale den aftalte månedlige ydelse af hver dag indtil dit lån er tilbagebetalt.

Betal mere tilbage, når du kan

Den måde et lån fungerer på betyder, at desto længere det tager dig at betale lånet tilbage desto flere penge koster det dig at låne pengene.

Derfor kan jeg anbefale på det kraftigste, at hvis du pludselig får penge til overs, brug dem til at betale ekstra af på dit lån. Det vil være den bedste investering du kan gøre dig.