Warning: Declaration of Arrow_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/hurtigtlaan.dk/public_html/wp-content/themes/hurtigtlaan/functions.php on line 0
Forbrugslån til bil: Se hvorfor billån er billigere end forbrugslån

Den konkrete guide omkring billån med alt hvad der er værd at vide

Traditionelt set er lånemarkedet er komplekst marked, som ikke mange personer helt reelt forstår. For at være ærlig tog det også lang tid for os bag HurtigtLaan.dk helt konkret at forstå hvordan ÅOP, renter, etableringsomkostninger osv. helt reelt påvirker priserne på lån.

Når det kommer til billån bliver det endnu mere komplekst, da der pludselig kommer flere nye aspekter ind, som du skal være opmærksom på:

 • Udbetaling af bilen
 • Slutseddel
 • Etableringsomkostninger

Det at finde det rette billån bliver derfor en større opgave end du lige regner med. Vi har i denne guide taget pulsen på markedet og giver dig forklaringer til hvordan du kan handle fremadrettet, samt hvad dine lånemuligheder er, når du skal have ny bil.

Hvordan er et typisk billån forskelligt fra alm. lån?

Der hvor et billån er forskelligt fra et almindeligt lån er mest af i form af, at man kan lave en udbetaling af bilens pris selv og i nogle tilfælde få en lavere rente.

Udbetalingen til et billån bliver brugt af låneudbyderen til at bedømme hvor god du er til at spare penge op. Desto bedre du er til at spare penge op, desto bedre vil du i teorien også være til at betale dit lån tilbage.

Du kan derfor få bedre forhold, hvis du har mulighed for at foretage en større udbetaling end bare de alm. 10-20%.

20% er standard-udbetalingen på dit lån

Udbetalingen bliver typisk brugt hos autoforhandlere eller i banker, hvor du ansøger om et decideret billån. En af grundene til, at der er blevet oprettet specielle lån beregnet til bilkøb er, at en bil har en direkte værdi, som låneudbyderen kan tage sikkerhed i.

Læs også: Alt hvad der er værd at vide om lån uden sikkerhed

Risikoen for låneudbyderen bliver dermed langt mindre end, hvis de bare giver dig et lån til vilkårlige udgifter.

Hos en autoforhandler vil du typisk forvente en minimumsudbetaling på 20%.

Pengene ved billån er øremærket til købet på en bil

Når du tager et decideret billån vil du typisk være bundet til at skulle bruge pengene til at købe en ny eller brugt bil. Det nytter ikke noget for låneudbyderen at give dig et billån med pant i en bil, som du ikke køber.

Du får derfor ikke særlig stor vinding ved at tage et billån og så ikke bruge pengene på at købe en bil.

Billån hos realkreditinstitut, bilforhandler eller i banken

Der er tre forskellige låneudbydere, som du kan bruge til at låne penge til en ny bil:

 • Realkreditlån
 • Bilfinansiering via autoforhandler
 • Din bank

Hver låneudbyder har fordele. De største forskellige går på hvordan du tager billånet og hvad det koster.

Realkreditlån

Realkreditlån er mere eller mindre bare en anden måde at sige huslån på. Du kan låne penge i værdien af dit hus op til 80% og derefter kan du tage hvad der kaldes et prioritetslån i værdien mellem 80 og 95% af din bolig.

Vælger du at tage et ekstra lån i dit hus for at betale for din bil vil du typisk ikke skulle lave en udbetaling på din bil, hvis du ikke ønsker det.

Læs også: Guide til at få det bedste lån på 5000 kr hurtigt

Har du mulighed for at lave udbetaling kan det dog godt anbefales, da du dermed låner mindre penge og betaler mindre i renter til din låneudbyder.

En stor fordel ved at tage et realkreditlån er, at de i skrivende stund ligger på omkring 3-4% i rente.

De fleste deciderede billån starter fra 6% og du kan typisk få dem omkring 7-9%.

Bilfinansiering via autoforhandler

Når du får finansierer din bil via forhandleren vil du være ude for, at de kræver 20% i udbetaling. Lånet er ofte taget igennem et finansieringsselskab og er derfor ikke den enkelte forhandler du laver låneaftalen med.

Hos en forhandler kan du typisk få en lavere rente end hvis du går i banken for at låne penge, men tilgengæld er der også typisk flere etableringsomkostninger tilknyttet.

De samlede omkostninger ved et billån hos forhandleren kan derfor godt være højere selvom renten umiddelbart er mindre.

Se nærmere omkring ÅOP, som bruges til at sammenligne lånepriserne, længere nede i vores guide.

Din bank

At tage et lån i din bank til at betale for din nye bil afhænger i høj grad af din private økonomi. Når du låner penge i banken er de nemlig langt hen ad vejen ligeglade med den udbetaling du har til din bil.

De kigger på de større tal og om du faktisk har mulighed for at betale dit lån tilbage.

Et typisk banklån ligger højere end et billån og realkreditlån med omkring 8-10% i rente, men mange ligger også langt højere.

Et banklån har dog fordelen, at det bliver taget i din enkelte bank uden, at du behøver at stille sikkerhed for lånet. Det betyder, at hvis du ender i problemer kan du lave en omlægning af dit lån eller på anden vis forhandle dig til andre tilbagebetalingsbetingelser.

Lån til udbetalingen på en ny bil (billån uden udbetaling)

Hvis du vælger at tage et billån hos forhandleren, men ikke har de 20% til udbetalingen kan du med fordel tage et forbrugslån hos en af de mange låneselskaber. Nogle låneselskaber har en fordelagtig rente, hvis du har en fornuftig økonomi.

Det vil sjældent være fordelagtigt at tage et forbrugslån hos de låneselskaber, som ikke har nogle krav til dig, som låntager. Er du derfor på forhånd klar over, at du ikke kan låne 50.000 kr. i en bank eller hos et af låneselskaberne vi nævner nedenfor, så vil jeg anbefale, at du genovervejer om det er nødvendigt at købe en ny bil.

De typiske krav låneselskaberne har er:

 • Min. 25 år
 • Min. årsindtægt omkring 225.000 kr.
 • Ingen andre forbrugslån

Ved at tage et forbrugslån til at dække udbetalingen på din bil vil du i teorien kunne få et billån uden udbetaling. Det er dog vigtigt, at du finder ud af præcis hvad ekstraomkostningen bliver ved at tage et forbrugslån frem for bare at spare pengene op.

Forbrugslån er ikke den billigste form for lån, men er heller ikke den værste, hvis du bare vælger et lån hos en af de mere strikse låneselskaber.

Et lån på 40.000 kr. (svarer til 20% udbetaling på en bil til 200.000 kr.) med afbetaling over 4 år hos fx Selene Finans koster 24.464 kr. i låneomkostninger. Det fulde beløb du skal betale tilbage hos Selene Finans er 64.464 kr.

Hvordan finder jeg det billigste billån?

For at finde det billigste billån er den bedste måde typisk at regne på ÅOP. Banker, finansieringsinstitutter mm. kan annoncere med en lav rente, som får dit lån til at virke billigt, men som sjældent er det.

Du skal derfor kigge på den betegnelse, som hedder ÅOP. ÅOP dækker over Årlige Omkostninger i Procent og er den bedste sammenligningsfaktor, når det gælder lån.

Det er dog vigtigt, at du sammenligner de samme lån, når du bruger ÅOP. De følgende tal skal alle være de samme:

 • Lånebeløbet
 • Løbetiden

Hvis lånetiden eller lånebeløbet ikke er de samme, når du sammenligner flere lån vil du få det forkerte regnestykke. Det er ligesom, hvis du sammenligner 6 mdr. binding på dit mobilabonnement og så med prisen for 12 mdr. binding hos et andet mobilselskab.

Læs også: Følg disse råd, når du skal have et lån som ung og undgå gældsfælderne

Hvis lånebeløbet og løbetiden er de samme vil ÅOP bl.a. dække over:

 • Etableringsomkostninger
 • Gebyrer
 • Renter

Og generelt alle andre udgifter, som findes ved at tage det pågældende lån. Du finder dermed hurtigt ud af om et låneselskab er billigere end et andet.

Hvor skal jeg låne penge til en bil online?

Ønsker du at låne penge til enten udbetalingen eller til hele din bil online har du et par udmærkede muligheder. En stor del af låneselskaberne online har høje renter, men de 3 låneselskaber vi har udvalgt herunder har de klart laveste renter og er de mere strikse af slagsen.

For en fuld oversigt over dine muligheder for online lån se vores oversigt over lånemuligheder og ÅOP eksempler.

De 3 låneselskaber vi gerne vil fremvise er:

Pengeautomaten og Ikano Bank

Pengeautomaten er ejet af Ikano Bank, hvorfor vi klassificerer begge låneselskaber sammen.

Ikano Bank tilbyder en rente på 17,1% afhængig af hvor meget du ønsker at låne. Er I to, som låner pengene sammen kan I tage et såkaldt Familielån, hvor I kan få en meget lav rente på lån op til 300.000 kr.

GE Money Bank

GE Money Bank annoncerer med at have billån uden afbetaling. Du kan låne mellem 20.000 kr. og 200.000 kr. med en rente mellem 3,95% til 9,95%. Godt under hvad Ikano Bank og andre låneselskaber tilbyder.

Dette kræver dog, at du bliver godkendt af deres ret strikse lånebetingelser og kreditvurdering. Bliver du ikke godkendt i første omgang er det dog ikke helt spildt da du i stedet kan blive tilbudt et andet lån med en højere rente.

Flere ressourcer om billån