Warning: Declaration of Arrow_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/hurtigtlaan.dk/public_html/wp-content/themes/hurtigtlaan/functions.php on line 0
Lån til køkken? Læse gode råd inden du låner penge til et nyt køkken

Find det bedste lån til dit behov

Værd at overveje inden du tager et lån til nyt køkken

En af de større udgifter ved siden af at købe din bolig er at installere et nyt køkken. Da køkkenet i stigende grad er et af steder i vores boliger, hvor vi tilbringer mere af vores tid kan det være både en god investering, men også en fornøjelse at opgradere dit køkken til et nymoderne et af slagsen.

Afhængigt af om du vælger at bygge dit køkken fra bunden eller købe et færdiglavet køkken hos bl.a. HTH Køkken, JKE Design eller Invita køkkener, har du nogle forskellige muligheder, som har kæmpe forskelle i pris.

I dette indlæg vil jeg prøve at kaste et lys over markedet for lån til køkken og give dig nogle gode råd med på vejen.

Vælg mellem forbrugslån eller finansiering hvor du køber et nyt køkken

Det første valg du skal tage er hvorvidt du gerne selv vil bygge dit køkken fra bundene eller om du vil købe et færdigt køkken hos et af de mange køkken firmaer i Danmark.

Der er fordele og ulemper ved hver situation.

Fordele og ulemper ved at købe et færdiglavet køkken:

 • Du behøver ikke planlægge eller gå op i detaljerne
 • Det kommer klar til at sættte op og ofte inkluderer opsætning
 • Du kan få et rentefrit lån (afbetaling) af dit køkken
 • Du kan ikke ændre ting i designet eller skifte noget ud
 • Du får ikke nogen umiddelbar besparelse hvis du gør det hele selv

Fordele og ulemper ved at bygge dit køkken selv

 • Fuld valgfrihed hvad angår alle materialer og produkter
 • Du kan spare masser af penge, hvis du selv sætter det på
 • Har du brug for at låne kan du ikke få det rentefrit
 • Det koster en del i mandetimer, hvis du ikke har mulighed for selv at sætte køkkenet op

Få et rentefrit lån hos din køkken butik helt gratis

Når du vælger at købe et færdiglavet køkken hos din køkken butik kan du få det finansieret helt gratis. Det koster ikke dig en krone og er beregnet til at gøre det lettere for dig at finansiere et nyt køkken.

Det er ikke alle, der har pengene liggende til at betale 30.000 til 40.000 kr. for et komplet nyt køkken, men hvis du kan få det finansieret rentefrit vil det være klart nemmere at betale.

Du skal dog passe på såkaldte rentefrie lån. Husk altid at læse betingelserne og vær sikker på, at der ikke er nogle gebyrer eller andre afgifter inkluderet.

Læs også: Alt hvad du bør vide om kviklån

I nogle tilfælde kan et såkaldt rentefrit lån sagtens have gebyrer, som gør, at det i sidste ende koster langt flere penge at låne pengene end hvis du bare selv havde betalt med det samme.

En god huskeregel er, at ÅOP procenten skal være lig 0%, hvis der er tale om et rentefrit lån før det er virkelig gratis. Det er lovpligtigt at oplyse ÅOP procenten, så du vil altid kunne se dette tal.

Hvad koster det normalt at låne 25.000 kr. til et nyt køkken?

Ønsker du at bygge dit eget køkken og derfor ikke har mulighed for at få et rentefrit lån hos din lokale køkkenbutik har du to muligheder:

 • Gå i banken og få et lån
 • Gå online og få et lån

Du kan typisk få de bedste lånevilkår, hvis du går ind i en bank. Dette er grundet, at de har mulighed for at se din økonomi igennem i sømmene og være sikre på om du har mulighed for at betale dit lån tilbage til tiden.

Hvis du derimod allerede ved, at du ikke kan blive godkendt til et lån i banken kan du prøve online. Hvis du låner under 25.000 kr. kan du ofte finde forbrugslån, som ikke stiller nogle synderlige krav til dig, som låntager.

Det er dog langt dyrere at tage et forbrugslån online end det er at gå i banken.

Ønsker du at låne 25.000 kr. til et nyt køkken og vil betale det tilbage over fx 36 måneder (3 år) vil det koste det følgende hos disse låneselskaber:

SeleneFinans.dk

 • Månedlig ydelse: 1.034 kr.
 • Totale låneomkostninger: 12.212 kr.

LEASY.dk

 • Månedlig ydelse: 997 kr.
 • Totale låneomkostninger: 10.847 kr.

Pengeautomaten.dk

 • Månedlig ydelse: 923 kr.
 • Totale låneomkostninger: 8.228 kr.

Vælger du derfor et bygge selv og betale af over 3 år skal du derfor regne med 30% til 50% højere udgifter, hvis du skal låne pengene online.

Afhængigt af om du kan blive godkendt til en bedre rente hos fx GE Money Bank eller hvis du vælger at betale af over en kortere periode end 3 år kan du typisk låne penge til et nyt køkken en del billigere.