Warning: Declaration of Arrow_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/hurtigtlaan.dk/public_html/wp-content/themes/hurtigtlaan/functions.php on line 0
Er SMS lån i dine tanker? Læs gode råd inden du tager et SMS lån

Forklaringen bag hvor termet SMS lån kom fra og hvad du skal være opmærksom på

Selvom et SMS lån lyder, som om det kun er muligt at låne pengene via SMS, så er det ikke helt sandt. SMS lån henviser til den type lån, som vi også typisk kalder minilån her på siden.

Et klassisk SMS lån fungerer ved, at du sender en SMS til at 1922-nummer eller lignende og får instruktioner tilbage omkring hvordan du kan låne pengene hurtigt via SMS.

Dette er den mest farlige form for SMS lån, som jeg vil komme ind på lidt senere i denne guide.

Udover den traditionelle form for SMS-lån findes også en form, hvor du ikke som sådan ansøger om dit lån via SMS, men i stedet bare godkender det. Låneselskabet Vivus er et eksempel på en process, hvor du låner online, men kan vælge at godkende via SMS.

Hvad gør SMS-lån så farlige?

SMS-lån bliver ofte betgneede, som farlige, da der tidligere vare mange lånesleksbaer, der reklamerede fejlagtigt for deres lån, som værende rentefrie.

Som du også kan se her på HurtigtLaan.dk finder du ikke renter eller ÅOP ved de fleste minilån (ÅOP er dog lovpligtige). Dette er grundet, at renter ikke er særlig god målestok for at vise hvor høje omkostninger du har ved et SMS lån.

Alle SMS lån er så små (altid under 5.000 kr.) og mange SMS-lån bliver betalt tilbage indenfor 15 til 60 dage, at det er langt lettere for låneselskaberne bare at oplyse dig om omkostningerne ved lånet.

Ingen variabel løbetid eller komplicerede regnestykker ved SMS lån

Du finder ikke nogen avancerede regnestykker, når det kommer til at finde ud af hvor meget dit SMS lån koster. Ved større lån vil du se, at du kan vælge imellem 12 og 140 måneders løbetid. Låneomkostningerne ændrer sig drastisk om du vælger at betale af over 12 måneder eller 140 måneder.

Når du kun skal regne på om det er 15 eller 60 dage dit lån varer er der ofte ingen grund til at gå i detaljer om renten.

Meget få SMS-lån er gratis

Selvom jeg ikke selv finder mange annoncer for gratis SMS-lån længere, så findes, der stadig et par steder, hvor der bliver annonceret med lån til 0% renter.

Ét af disse låneselskaber er Vivus.

Vivus tilbyder nye kunder, at du kan låne op til 3.000 kr. i 30 dage helt gratis. Dette er en undtagelse, da lånet faktisk er fuldstændig gratis. Du har ikke nogle skjulte gebyrer, renter eller andre omkostninger ved lånet.

Vivus SMS lån låneeksempel

Selvom Vivus er et velkendt låneselskab og tilbyder et gratis lån bør du altid være på vagt overfor låneselskaber, som tilbyder dig gratis lån. At låne penge ud er altid en risiko og alle låneselskaber tager sig godt betalt for denne risiko.

Undgå ”rene” SMS-lån

De typer lån, hvor du udelukkende kommunikerer via SMS er en dårlig idé for dig, som låntager. Når du tager et lån via SMS er dine chancer for at sammenligne priser eller gennemskue betingelserne ikke særligt gode.

Du risikerer at sige ja til et lån, som du kan finde langt billigere eller med bedre vilkår hos et andet låneselskab.

Finder du derfor en annonce, hvor bare skal skrive en SMS til 19xx for at låne 500 kr. bør du i det mindste tjekke op på låneselskabet på internettet. Lad dig ikke blive fanget i kun at undersøge det via SMS.

Hvordan finder du ud af om et SMS lån er godt eller skidt?

Der er flere ting, som du bør kigge nærmere på, hvis du gerne vil finde ud af om det SMS-lån du skal til at tage nu også er et godt valg.

Allerførst vil jeg nævne, at hvis du bliver bedt om at betale penge for at ansøge om lånet skal du kigge videre andetsteds. Det at låneselskabet kræver penge for at finde ud af om du må betale dem en masse penge for at låne penge af dem hænger ikke sammen.

Læs også: Alt hvad der er værd at vide om lån uden sikkerhed

Det ville være det samme, som hvis Føtex sagde, at det nu skulle koste dig 100 kr. at gå ind i deres butik. Du ville ikke få at vide om du faktisk måtte købe noget. Det ville bare koste 100 kr. for at få lov til at blive taget i betragtning til at få lov til at købe varer hos dem.

Sørg for at få mulighed for at læse mere information

Hvis du udelukkende kan få information via SMS har jeg tidligere været inde på, at du skal gå videre til et andet låneselskab. Det er ikke tillidsvækkende, at låneselskabet ikke selv mener, at de er attraktive nok til, at du kan læse alt om dem og stadig vælge dem i sidste ende.

Find ud af hvad alle dine låneomkostninger er

Næsten alle udbydere af SMS-lån fremviser de komplette låneomkostninger direkte på deres hjemmeside, når du skal til at optage et lån hos dem.

Det betyder, at du let kan sammenligne priserne hos de forskellige låneselskaber.

Sørg derfor for at kigge på de omkostninger, som du får fremvist. Hvis du ansøger om et lån skal du kigge nøje på den låneaftale du får til godkendelse og se om det er de samme omkostninger, som står/stod på hjemmesiden.

Hvornår skal du betale dit SMS-lån tilbage

Det er vigtigt, at du tydeligt kan se hvornår du skal betale hele dit SMS-lån tilbage. Da SMS-lån typisk er under 5.000 kr. skal de normalt betales tilbage indenfor max. 60 dage.

Det betyder, at du ikke betaler en lille smule af undervejs, men derimod det hele på én gang.

Du skal vide helt præcist om du får penge ind på et senere tidspunkt, der gør, at du kan betale lånet af uden problemer. Undgå for alt i verden bare at tage et nyt lån for at betale dit gamle lån af.

Hvad siger andre på nettet om det SMS lån du ønsker?

Altid foretag en Google søgning inden du tager et lån. Du kan i mange tilfælde finde mange gode erfaringer fra andre personer, som har prøvet at tage et lån hos det pågældende selskab.

Læs også: Alt hvad der er værd at vide om lån uden sikkerhed

TrustPilot.dk er et andet godt sted at starte. De har ikke en kategori for SMS-lån åbent på deres hjemmeside, men hvis du søger efter et låneselskabs hjemmeside vil du kunne finde stort set alle låneselskaber i Danmark.

Pas på med SMS-lån og husk at kende dine grænser

Selvom SMS-lån ofte er rigtig dyre I forhold til, hvis du bruger din kassekredit eller får et lån i banken er de ikke kategorisk dårlige.

Hvis du vælger at tage et SMS lån anbefaler jeg, at du kigger på vores oversigt over lånemuligheder, hvor du samtidig kan se renter, omkostninger mm.

Sørg for aldrig at tage flere lån på én gang og kend dine grænser. Ved du allerede, at du ikke kan betale et lån tilbage, så lad være med at tage det. Du skubber bare problemet længere ud i fremtiden, hvor det vil være større end det er i dag.