Warning: Declaration of Arrow_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/hurtigtlaan.dk/public_html/wp-content/themes/hurtigtlaan/functions.php on line 0
Minilån på internettet. Læs vores guide til hurtige minilån

Den komplette guide til dig, som ønsker at optage et minilån

Et minilån har mange navne, men her på minilån betegner vi minilån for lånebeløber, der ligger under 5.000 kr. Der findes generelt tre forskellige intervaller, som låneselskaber online beskæftiger sig med:

 • 500 – 5.000 kr. = Minilån
 • 5.000 – 50.000 kr. = Forbrugslån
 • 50.000 – 300.000 kr. = Alm. lån

I denne guide vil vi kigge nærmere på minilån i størrelsen 500 – 5.000 kr. selvom nogle af låneselskaberne tilbyder lån større end 5.000 kr.

Et minilån er typisk betegnet ved, at det er et mindre lånebeløb og at tilbagebetalingen kan ske indenfor en ret kort tidsperiode. Visse minilån har en tilbagebetalingsperiode på bare 15-45 dage.

Dermed egner minilån sig perfekt til dig, som generelt har orden i økonomien, men har brug for forskud på din løn, der kommer om et par uger eller lignende.

Hvordan fungerer et minilån online?

Et minilån fungerer på samme vis, som mange andre lån du måske er stødt på:

 1. Du finder ud af hvad det koster at tage lånet
 2. Du laver en låneansøgning, hvor du vælger lånebeløb og løbetid (tilbagebetalingsperiode)
 3. Du får hurtigt svar (ofte samme dag) om du er blevet godkendt

Den primære forskel på et minilån og så generelle lån er muligheden for at betale lånet tilbage på meget kort tid. Dette er måde en fordel og en ulempe for dig, som låntager.

Spar penge ved at betale dit minilån tilbage hurtigt

Desto hurtigere du betaler et lån tilbage, desto lavere bliver prisen på dit lån også. Dette er grundet, at du betaler en fast debitorrente for at tage et lån. Denne rente bliver udregnet måned for måned, når du betaler dit lån tilbage.

Løber dit minilån kun over en måned vil du skulle betale færre renter end hvis lånet betales af over 12 måneder.

Sørg for, at du kan betale dit minilån tilbage hurtigt

Ulempen ved at skulle betale dit minilån tilbage hurtigt er selvfølgelig, at det kan være svært at finde penge til at skulle betale pengene tilbage så hurtigt efter, at du har fået lånet.

Derved er minilån typisk bedst til situationer, hvor du bare har brug for lidt ekstra penge i 1-4 uger indtil du får penge ind på kontoen igen.

Læs også: Den komplette guide til dig, som overvejer at tage et kviklån

Har du ikke udsigt til, at der løber penge ind på din konto tidsnok til at betale dit minilån af til tiden kan jeg ikke fraråde dig nok til ikke at tage et minilån. Du vil bare ende i RKI og blive straffet for dette mange år frem tiden, når du ikke kan låne penge til noget, som helst.

Hvad er prisen for et minilån hos de forskellige låneselskaber?

Prisen på minilån udregnes generelt anderledes end ved et almindeligt forbrugslån. Hvor du ved et forbrugslån udregner prisen på lånet ud ved at finde ud af din månedlige ydelse, debitorrenten og løbetiden, så bliver de fleste minilån præsenteret med omkostningerne i stedet for renten.

Det betyder, at du ikke behøver at regne prisen for lånet ud selv, da låneselskabet faktisk kun giver dig omkostningerne. Dette er pga. hvis du skulle sidde og sammenligne renten for et 30 dages lån ville denne rente ligge på flere hundrede procenter.

Renten kan virke meget voldsomt, hvis du finder ud af hvad renten på minilånet ville koste, hvis du betalte det af over fx 12 mdr.  At sammenligne renter på den måde er dog ikke fordelagtigt.

Som nævnt tidligere, så bliver et lån typisk dyrere desto længere løbetid du vælger.

Ønsker du at se omkostningerne ved forskellige minilån kan du se nærmere på vores liste over lånemuligheder under 5.000 kr. her.

Hvordan sammenligner jeg priserne hos forskellige låneselskaber for at finde det billigste minilån?

Skal du sammenligne priserne på minilån er det ganske simpelt faktisk. Du sammenligner bare omkostningerne ved det lån du ønsker at tage, da det typisk bliver oplyst med det samme.

Bliver oplysningerne på dit lån ikke oplyst med det samme, så anbefaler jeg, at du vælger et andet låneselskab.

Jeg har fundet 4 eksempler på hvordan du kan sammenligne priserne på minilån for at finde det billigste:

Ferratum:

Ferratum minilån priser

Totale låneomkostninger = 840 kr. ved et lån på 3.000 kr. over 30 dage.

Selene Finans:

Selene Finans Minilån priser

Totale låneomkostninger = 994 kr. ved et lån på 3.000 kr. over 12 måneder.

Vivus:

Vivus Minilån priser

Totale låneomkostninger = 450 kr. ved et lån på 3.000 kr. over 30 dage.

Folkia

Folkia minilån priser

Totale låneomkostninger = 650 kr. ved et lån på 3.000 kr. over 30 dage.

Har et minilån noget med de SMS lån som mange advarer imod?

SMS lån og minilån er langt hen ad vejen to ens ting. Dette skal dog ikke gøre dig bange for at tage et minilån, men nærmere huske at se meget nærmere på dit nye lån inden du binder dig til det.

En enkelt af de låneudbydere, som vi har i vores oversigter på HurtigtLaan.dk, tilbyder at du kan optage dit lån igennem SMS. Låneselskabet har dog meget få klager og bygger ikke hele deres forretningsmodel på at få privatpersoner til udelukkende at tage lån via SMS.

SMS lån er farlige pga. manglende information

SMS lån har hovedsageligt fået et dårligt ry, da det næsten er umuligt for en låntager at finde ud af alle detaljerne omkring det SMS lån de skal til at tage ved at læse informationen i en SMS.

Det går imod almindelig sund fornuft, at du ikke læser mere op på et låneselskab end, at du bare modtager en SMS og svarer tilbage med accepteret.

Havde personerne, der lånte pengene online virkelig kigget deres lånemuligheder igennem havde de højst sandsynligt kunne se, at der var andre låneselskaber klar med minilån, som havde langt bedre vilkår.

Hvorfor anses det som en dårlig idé at tage et minilån?

Minilån bliver af mange personer anset, som en dårlig idé da et minilån er et lån indenfor meget kort tid. Deres teori er, at hvis man ikke kan vente 30 dage indtil pengene kommer ind på kontoen, så bør man gå til psykolog eller på anden vis arbejde på sin selvkontrol.

Personligt vil jeg ikke se helt lige så firkantet på det. Der findes situationer, hvor du skal betale regninger inden du når at få penge ind på din konto og hvis du ikke kan skubbe regninger, så er et minilån måske det bedste valg.

Brug ikke minilån til at købe et nyt fjernsyn en måned tidligere

Jeg er dog helt enig i modstanden mod de personer, som vælger at tage et minilån pga. de ikke kan finde ud af at spare op. Husk, at hvis du skal låne 5.000 kr. til et nyt fjernsyn, så kommer fjernsynet til at koste omkring 2.000 kr. mere.

I og med, at du skal betale renter for det minilån du tager (og skal betale tilbage 30 dage senere), så vil du ende med at betale betydeligt mere for dit fjernsyn end hvis du bare ventede med at købe det til du faktisk havde sparet op.

Med andre ord – venter du 30 dage med at købe din fjernsyn vil du have 2.000 kr. mere på din bankbog.

Hvilke låneselskaber tilbyder minilån?

De låneselskaber, som tilbyder minilån tilbyder oftest kun minilån. Har du derfor aldrig været tæt på et minilån før, så har du højst sandsynligt aldrig set nogle af disse låneselskaber før.

Der er rigtig mange låneselskaber, der tilbyder minilån i størrelsesorden fra 500 til 5.000 kr. Vi har dog valgt kun at inkludere de låneselskaber, som:

 • Aktivt fremviser låneomkostninger på deres låneansøgning
 • Har gode hjemmesider, som giver svar på spørgsmål
 • Annoncerer for deres service i aviser og på internettet
 • Generelt har gode anmeldelser på bl.a. TrustPilot

Hvis du går ind på vores liste over lånemuligheder vil du kunne søge på præcis det minilån du ønsker og se mulige låneudbydere

Hvilke krav er der for at blive godkendt til et minilån?

Låneselskaber, som tilbyder minilån har typisk ikke særlig mange krav. De få krav, som findes, er der dog ens hos de fleste låneselskaber.

Først, så lad mig nævne hvilke krav, der IKKE er ved et minilån

 • Du skal ikke stille sikkerhed for dit lån
 • Du skal ikke fremvise dokumentation
 • Du skal ikke fortælle hvad pengene skal bruges til

For at blive godkendt

til et minilån skal du tilgengæld:

 • Være over 18 år (kravet skifte fra 18 til 25 år)
 • Være dansk statsborger
 • Ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret

Derudover er der typiske krav omkring, at du skal have en dansk bankkonto, NemID konto, email adresse, dansk telefonnumer og en dansk adresse før du kan blive godkendt til et minilån.

Hvordan bliver et minilån udbetalt?

Ved et kig på de forskellige låneselskabers hjemmeside er det blevet meget normalt, at de bruger de såkaldte NemKonti for at udbetale penge til dig.

Det betyder, at du ikke behøver at oplyse dit kontonummer for at kunne modtage pengene. Det er en ekstra sikkerhed for dig, da du dermed slipper for at sende dit kontonummer rundt omkring på nettet.

Selvom sikkerheden hos låneselskaber er rigtig høj, så er det altid bedre at være på den sikre side, når du udgiver dine personlige oplysninger.

Kan jeg gøre noget for at få et hurtigt minilån?

Det typiske minilån bliver udbetalt samme dag eller maximalt én hverdag efter, at du er blevet godkendt. De forskellige låneselskaber har forskellige svartider, men de fleste annoncerer med svartider indenfor bare 15 minutter.

Hvordan sørger jeg for ikke at blive snydt, når jeg tager et minilån?

Minilån online er en forholdsvis sikker måde at låne penge på. Går du ind på diverse hjemmesider, der rådgiver omkring låntagning, så vil du typisk kunne se de samme låneselskaber annoncere på disse hjemmesider.

De låneselskaber, der annoncerer og ikke har et problem med at vise deres ansigt frem til omverden er, som regel, også dem, der er sikrest at låne hos.

Hvis du tilgengæld støder på en låneudbyder, som har en lille, dårlig hjemmeside, som ikke svarer på dine spørgsmål eller som har et fuldstændig ukendt udenlandsk selskab bag, er det oftest bedst at springe over.

Læs også: Værd at vide inden du tager et lån

Der er mange låneselskaber at vælge imellem og de rigtig gode har for længst lært, at det er bedre at være åbne omkring hvem de er end at prøve at skjule det.

Har du en dårlig fornemmelse med det enkelte låneselskab bør du bare gå videre til det næste.

Til slut vil jeg gerne give dig nogle praktiske råd, når du skal ud og finde et billigt minilån:

Undgå det hvis du kan

Det er ikke altid, at det er muligt, men hvis du kan, så prøv at vente med at købe det du gerne vil have eller betale din næste regning indtil du faktisk har pengene på kontoen.

Det kan ofte være billigere at betale en ekstra rykker end det er at betale for renterne i forbindelse med et minilån.

Sørg for, at du realistisk set kan betale tilbage indenfor den tidsperiode du ansøger

Sæt dig ned og regn alle dine udgifter igennem. Det behøves ikke gøres fuldt detaljeret eller igennem et excel regneark (selvom det er nemmere), men sørg i det mindste for at lave en mindre udregning for om det muligt for dig at betale tilbage til tiden.

Betaler du ikke tilbage til tiden vil renterne bare vokse sig større og større. Du vil til sidst blive sat i RKI, hvilket vil voldsomt forhindre dig i et få et lån i fremtiden.

Lån ikke flere steder på én gang

Sørg for aldrig at låne penge hos flere forskellige låneselskaber. Det er sjældent en god idé og du vil bare ende med at betale en masse i renter i stedet for at finde en sund måde at komme af med din gæld på.