Warning: Declaration of Arrow_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/hurtigtlaan.dk/public_html/wp-content/themes/hurtigtlaan/functions.php on line 0
Ung og lån? Følg disse råd om ungdomslån og lån penge bedst som ung

Følg disse råd, når du skal have et lån som ung og undgå gældsfælderne

På lånemarkedet er alder et vigtigt element. Er du under 25 år og har ingen aktiver vil du ofte være stødt på afvisende banker, samt andre svære forhold, når du som ung gerne vil tage et lån.

Udover alder er der andre faktorer, som kan være med til at gøre det besværligt for dig at finde nogle nemme lån, men ikke desto mindre har du flere valgmuligheder end du lige tror. Det eneste krav, som ikke kan ses bort fra er, at du skal have en alder på 18 år før du kan låne penge.

Inden du finder et lån som ung har jeg skrevet denne lille guide, så du ikke bliver fanget i en gældsfælde, som mange andre unge er ude for.

Hvad er de nemme og hurtige lån til unge?

Vi har alle hørt om de lån, som er nemme og bliver udbetalt rigtig hurtigt. Disse lån bliver også af mange omtalt, som mini lån eller sms lån. Du kan finde en guide til begge disse lånetyper ude i menuen, hvis du er interesseret i at vide mere.

De hurtige lån til unge er nu til dags mest af alt beregnet til unge, som er over 20 år gammel og helst gerne ældre. Der er ikke rigtig nogle ordentlige låneselskaber, der tilbyder at låne penge til unge hurtigt, hvis de ikke er over 20 år.

De nemme og hurtige lån til unge omhandler lån af størrelsen 500 kr. til 5.000 kroner. Der er stort set ikke nogle krav til dig, som låntager udover, at du skal være over 20-23 år gammel og ikke må være registreret i RKI.

Overholder du disse kan du sagtens tage et nemt lån hos disse låneselskaber:

3 gode råd inden du låner penge via et såkaldt ungdomslån

En af grundene til, at regeringen og diverse økonomer er bange for, at de unge i Danmark tager for mange lån er fordi de fleste unge ikke er specielt godt opdragede indenfor budgettering og privatøkonomi.

Du har derfor større risiko for at ende i en ubehagelig gældssituation end hvis du er ældre og har bedre styr på din privatøkonomi. For at hjælpe dig på vej har vi fundet 3 gode råd, som du bør følge inden du tager et hvilket som helst lån.

1) Sammenlign blandt de mulige låneselskaber, der passer til din alder

Du har muligvis ikke uendelige muligheder, når du gerne vil have et lån som ung, men du har dog nogle forskellige muligheder. Der kan være flere tusind kroner i forskel på prisen på et løn alt efter hvilket låneselskab du vælger.

Det er derfor din tid værd i guld (pengesedler), hvis du bruger lidt tid på at undersøge dine muligheder.

I første omgang skal du altid starte med at forsøge at få et lån i din lokale bank. Du kan måske blive tiltrukket af hvor let det at låne penge online, men ikke desto mindre er det normalt altid billigere at tage et banklån end det er at låne penge på internettet.

Læs også: Få den rette viden til at finde det billigste forbrugslån til dit behov

Hvis din bank ikke vil låne penge til dig fordi du er for ung eller måske ikke har helt orden i økonomien bør du også tage dette til dig inden du faktisk går ud og låner penge. Der er mange unge, som bare ser stort på et afslag på et lån, men der er en grund til, at banken siger nej.

Bankerne tjener penge på at låne så mange penge ud som muligt, hvis de bare er forholdsvist sikre på, at de kan få pengene igen. Hvis de ikke er sikre på, at de får pengene igen skal du kigge lidt nærmere på det budget du har lagt, da det kan være du har været for optimistisk.

2) Vælg en så lav løbetid, som muligt

Hvis du er opsat på at låne penge skal du for alt i verden fokusere på at betale dit lån tilbage, så hurtigt, som muligt. Mange unge uden forståelse for hvordan lån fungerer vil blive forblindet af muligheden for at betale så lidt af deres lån tilbage her måned.

Hvad låneselskaberne bare ikke fortæller dig er, at desto længere tid det tager dig at betale dit lån tilbage desto flere penge tjener de på at låne penge ud til dig.

Sørg derfor altid for at vælge en så lav løbetid, som dit budget giver dig mulighed for.

3) Læg et budget for hvordan du kan betale dit lån tilbage

Inden du tager et lån skal du være sikker på, at du kan betale det tilbage igen. Alt for mange unge danskere tænker ikke på om deres økonomi overhovedet kan tåle de 500 til 1.000 kr. det koster i ydelse per måned at betale et lån tilbage.

For at lægge et budget er det vigtigt, at du sætter dig ned og analyserer dit forbrug over minimum de sidste 3 måneder. Personligt bruger jeg selv utrolig meget mit dankort. Jeg kan derfor let finde alle mine poster i min netbank og sætte dem i en kategori. På den måde kan jeg se hvor mange penge jeg bruger i hver kategori og derfra kan jeg sige hvor jeg kan skære ned for at kunne betale tilbage på mit lån.

Læs også: Få gode råd med på vejen, når du skal låne 10.000 kr.

Dette er en rigtig god øvelse at lave, som bestemt giver dig et godt overblik over din økonomi.

Nogle gode huskeregler, når du lægger et budget er bl.a.:

 • Sørg altid for at have omkring 10-20% ekstra tilbage hver måned til uforudsete udgifter
 • Indregn alt. Selv hvis det er småt bør du inkludere det i dit regnestykke.
 • Vær realistisk, når du skærer dit forbrug fra. Det er de færreste, som kan gå fra at bestille fast food 20 gange om måneden til at holde helt op.

I sidste ende skal du spørge dig selv om det ikke er muligt for dig at vente lidt med at købe den ting du rigtig gerne vil have i stedet for at tage et lån. Du sparer rigtig mange penge i den lange ende ved at købe det du gerne vil have med penge du har sparet op.

Undgå at låne penge op til weekenden – især som ung

At låne penge op til weekenden er en praksis, som mest af alt bliver brugt af unge mennesker. Det er dog en af værste ting, som du kan vælge at låne penge til.

Undersøgelser blandt danskere, som er endt i RKI eller har rigtig meget gæld viser, at hvis du betaler af på et lån, hvor du ikke længere kan nyde den vare du betaler af på har du allerstørst risiko for at stoppe med at foretage indbetalingerne.

Weekendturer er lige præcis det de er. Weekendturer. Når du låner penge op til weekenden vil du bare skulle betale af på dit lån i 12 måneder med renteudgifter og højt sandsynligt nedsætte dine chancer for at kunne tage ud i weekenderne i lang tid.

Hvor gammel skal du være for at låne penge

Jeg har lavet en rundspørge blandt de låneselskaber, der er repræsenterede på HurtigtLaan.dk og her er nøgletallene for hvor gammel du skal være for at låne penge hos dem.

Du kan også se nærmere for hvilke låneselskaber, der matcher både dit lånebeløb og alder ved at klikke ind på vores låneoversigt.

Er du under 20 år kan du låne penge hos:

 • Selene Finans

Er du under 21 år, men over 19 år kan du låne penge hos

 • Vivus
 • Folkia
 • D:E:R
 • LEASY
 • Selene Finans
 • LånLet

Er du under 23 år, men over 21 år kan du låne penge hos

 • GE Money Bank
 • Vivus
 • Folkia
 • D:E:R
 • LEASY
 • Selene Finans
 • LånLet

Er du under 25 år, men over 23 år kan du låne penge hos

 • GE Money Bank
 • Vivus
 • Folkia
 • D:E:R
 • LEASY
 • Selene Finans
 • LånLet
 • Ferratum

Er du over 25 år kan du låne penge hos alle ovenstående og nu også hos:

 • Pengeautomaten
 • Ikano Bank

Du kan lave en søgning på dit ønskede lånebeløb, alder og indkomst for at se hvilke låneselskaber du har mulighed for at låne penge hos.

Husk at tjekke om du kan få et SU-lån inden du vælger et forbrugslån

Hvis du er studerende skal du være opmærksom på, at Statens Uddannelsesstøtte tilbyder helt specielle lån til dig med meget lave renter. Disse lån er specielt beregnet til unge under uddannelse og bliver typisk udbetalt månedligt.

Du kan læse mere om SU lån på SU.dk