Warning: Declaration of Arrow_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/hurtigtlaan.dk/public_html/wp-content/themes/hurtigtlaan/functions.php on line 0
Lån til ferie? Læs disse gode råd inden du låner penge til ferien

Find det bedste lån til dit behov

Værd at vide inden du tager et lån til ferien

Rigtig mange danskere vælger nu om dage at betale deres årlige sommerferie ved at låne penge til ferien. Der findes flere forskellige metoder til at låne penge til din ferie på, men i dette indlæg kigger jeg nærmere på mulighederne for at låne penge online.

Når du låner penge online har du typisk allerede fået afslag i din lokale bank og det er ikke muligt længere at køre videre på kassekreditten.

Hvis dit sidste valg for at tage på ferie er ved at finde et forbrugslån online er der flere ting, som du skal være opmærksom på. Ikke alle lån er lige billige og der kan være mange tusind kroner at spare afhængigt af dit lånebeløb.

Få et rentefrit lån til ferien hos forskellige rejseselskaber

Inden du begynder at sende låneansøgninger afsted bør du overveje dine muligheder for at tage lånet hos dit rejseselskab.

Selvom den umiddelbare pris på rejsen er dyrere ved at tage den hos et rejseselskab, så skal du ofte regne med omkring 20-40% i ekstraomkostninger, hvis du har brug for at tage et forbrugslån til at betale for din ferie.

Rejseselskabet Bravo Tours tilbyder bl.a. et rentefrit lån i op til ét år, hvis du bestiller rejsen igennem dem. Det er betydeligt billigere end hvis du vælger et forbrugslån.

Måske er destinationen ikke den du lige ønskede dig, men hvis du har brug for at låne penge for at tage på ferie bør du ikke være kræsen omkring hvor du kan tage hen. Det gælder for dig om at finde den billigste ferie muligt og det gøres bedst ved at tage et rentefrit lån.

Andre rejseselskaber tilbyder også finansiering, men de er typisk ikke rentefri, som lånet hos Bravo Tours er.

Hvad koster det at låne penge til din ferie online

Hvis du ender med at skulle låne penge til din ferie skal du virkelig kigge de forskellige låneselskaber igennem i sømmene for at være sikker på, at du finder det billigste lån.

Hermed et par gode råd, når du sammenligner lån.

1) Højere krav betyder normalt lavere låneomkostninger

Når du sammenligner kravene hos de forskellige låneselskaber (se vores låneoversigt for krav) vil du kunne se, at nogle har ret høje krav til alder og årsindtægt. Disse låneselskaber tilbyder dig ofte også den laveste rente og oprettelsespris.

Har du derfor en generelt sund økonomi og en årsindtægt over fx 225.000 kr. vil du kunne få et lån hos de billigere låneselskaber så som Pengeautomaten.dk, Ikano Bank eller GE Money Bank.

2) Gå efter den laveste løbetid muligt

Når du sidder på de forskellige låneselskabers hjemmesider kan du måske blive fristet af at tage den mindst mulige månedlige ydelse. Desto længere du vælger at betale dit lån af over, desto mindre bliver den månedlige ydelse.

Samme regel gælder desværre ikke for dine låneomkostninger. Hvis du låner over 12 måneder vil du betale mindre for dit lån end hvis du låner over 36 måneder.

Læs også: Disse er kravene du kan forvente hos låneselskaberne

Hvis du føler det er nødvendigt at tage lån til ferien bør du derfor gå efter den lavest mulige løbetid. Typisk er den laveste løbetid på lån over 5.000 kr. omkring 12 måneder.

3) Vælg det billigste lån, når alle omkostninger er inkluderet

Har du netop set en annonce for et lån med ”super lav rente” bør du blive en smule mistænksom. Da låneomkostningerne ikke bare er udgjort af hvor høj en rente du har kan du blive ført bag lyset ved lovning på lån med lave renter.

Hvis et låneselskab prøver at snyde dig kan de skilte med en lav rente, men have gebyrer i baggrunden, som er langt højere end konkurrenterne. Dermed har låneselskabet narret dig til at låne penge til den samme pris, som konkurrenterne eller måske endda lidt dyrere.

Du skal derfor altid se efter de fulde udgifter ved dit lån, når du sammenligner priserne.

Dette kan du gøre på to forskellige måneder:

ÅOP

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Hvis du sammenligner to lån med den samme løbetid vil det lån med den mindste ÅOP % være det billigste lån for dig.

Gang den månedlige ydelse med løbetiden

Hvis du ikke umiddelbart har adgang til ÅOP eller hvis du synes, at det ser underligt ud kan du altid gange den månedlige ydelse med antallet af måneder.

Hvis du skal betale 500 kr. om måneden i 24 måneder vil det totale beløb du skal betale ende med at være 12.000 kr.

Har du taget et lån på 10.000 kr. kan du dernæst trække de 10.000 kr. fra de 12.000 kr. du faktisk skal betale tilbage og se, at låneomkostningerne ender på 2.000 kr.

Alle de bedre låneselskaber informerer dig desuden direkte på deres hjemmeside omkring hvad omkostningerne ved et lån hos dem er.