Warning: Declaration of Arrow_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/hurtigtlaan.dk/public_html/wp-content/themes/hurtigtlaan/functions.php on line 0

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/hurtigtlaan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 580
Lån til depositum? Læs gode råd inden du låner penge til depositummet
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/hurtigtlaan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 580

Dette bør du vide inden du bruger et forbrugslån, som lån til dit depositum

Et depositum, når du flytter i ny lejlighed eller bolig til leje kan i mange tilfælde være en større omkostning, som du muligvis ikke har penge på bankkontoen til at dække.

Der findes mange forskellige steder, hvor du kan låne penge til dit depositum, men de er bestemt ikke lige billige. Det at låne penge vil næsten altid være en dyr fornøjelse, hvis du ikke har mulighed for at låne penge i din bolig.

I dette blogindlæg vil jeg fokusere på dine muligheder for at tage et forbrugslån til at dække hele eller dele af dit depositum. Det er dog vigtigt at fremhæve, at forbrugslån er den dyreste form for lån du kan tage og bør kun bruges, som sidste udvej.

Prøv altid at tage et lån hos din lokale bank, hvis din økonomi er sund nok til at blive godkendt til et banklån.

Sådan finder du det billigste forbrugslån

Når du skal finde et forbrugslån til at dække omkostningerne ved din flytning, herunder depositum, skal du være klædt på til at finde den billigste løsning. Der er ofte flere tusind kroner i forskel på det billigste lån og det dyreste lån.

Det kan derfor godt betale sig at tage et godt kig på lånemarkedet inden du låner penge – også selvom du ikke er særlig finansielt eller matematisk anlagt.

Brug vores låneoversigt til at se det billigste lån til dit depositum

For at finde det billigste lån gælder det om at kigge på tre forskellige faktorer:

  • Løbetid
  • Rente
  • Gebyrer

I vores låneoversigt bruger vi rente og løbetid, men viser desværre ikke gebyrerne for hvert lån, da de kan være meget omstændige.

For at finde ud af hvilket lån, der er det absolut billigste bør du derfor kigge på ÅOP. ÅOP er den danske standard for hvordan et låneselskab skal vise hvor høje omkostninger, der er på deres lån.

ÅOP står for årlige omkostninger i procent. De inkluderer både rente, gebyrer og alle andre omkostninger, der er ved at tage et lån hos det pågældende låneselskab.

I vores låneoversigt har vi lavet et eksempel på hvad omkostningerne er ved et givent lån koster over 24 mdr. Hvis vi siger, at de fleste depositummer koster omkring 35.000 kr. skal du derfor indtaste 35.000 kr. i låneoversigten og dernæst kan du se hvor du får de laveste låneomkostninger.

Vælg altid den laveste løbetid muligt

Når du lægger et budget for at finde ud af hvordan du kan betale dit lån tilbage bør du sigte efter at betale dit lån af så hurtigt, som muligt.

Selvom den månedlige ydelse falder jo længere løbetid du har på dit lån, så ender det faktisk med at blive dyrere i længden. En undersøgelse, der viser hvordan danskerne ofte ender i problemer med lån er, når de betaler af på et lån, hvor de ikke rigtig nyder hvad lånet har købt til dem længere.

Et depositum lander i en udgift, som du betaler af med det samme, men ikke nødvendigvis nyder i lang tid efter pga. du alligevel føler du betaler din månedlige leje.

Hvis du derfor gerne vil undgå at komme i finansielle vanskeligheder, og samtidig få det billigste lån til dit depositum, anbefaler jeg kraftigt, at du finder det lån med den laveste mulighed for løbetid. Find ud af hvordan du kan presse de højest mulige månedlige afbetalinger ind i dit budget uden at presse din økonomi til bristepunktet.

Lån til depositum hos din kommune, hvis du flytter i almen bolig

Hvis du flytter i en almen bolig kan du søge om et lån hos din lokale kommune. Når du låner til depositummet hos din kommune får du helt fordelagtige lånemuligheder.

Du behøver ikke betale renter eller afdrag af dit lån i de første 5 år. Det anbefales dog, at du betaler dit lån af indenfor de 5 år, så du helt slipper for at skulle betale renter.

Læs også: Hvordan bliver pengene udbetalt, når jeg tager et internet lån?

Hvis du bor i lejlighed har du 10 år til at betale dit almene boliglån tilbage, hvorimod du har 5 år, hvis du bor i et enkeltværelse.

Pengene bliver udbetalt direkte til boligorganisationen, så du skal ikke forvente en pose penge på din bankkonto, som du kan bruge til hvad du lyster.

Hvem kan få et lån til depositummet hos kommunen?

Stort set alle kan søge efter et lån hos kommunen, men hvis du opfylder følgende kriterier vil du blive godkendt automatisk:

  • Samlet husstandsindkomst under 216.000 kr. (beløbet forhøjes med 38.000 kr. for hver barn i husstanden)

Flytter du i et enkeltværelse vil din husstandsindkomst skulle være under 146.000 kr.