Warning: Declaration of Arrow_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/hurtigtlaan.dk/public_html/wp-content/themes/hurtigtlaan/functions.php on line 0
Lån uden sikkerhed? Sådan får du et hurtigt lån uden sikkerhed

Alt hvad der er værd at vide om lån uden sikkerhed

Det er interessant for mange danskere ikke at skulle stille sikkerhed for et givent lån. Når du kigger på det danske lånemarked er der dog visse faktorer, som du skal være bekendt med, når du skal finde ud af om du skal låne penge uden sikkerhed eller om du er bedre stillet ved at stille sikkerhed.

Der er gode grunde til, at din bank gerne vil have, at du stiller sikkerhed for et større lån, som også kan give dig bedre forhold ved lån. Du bør derfor ikke stille dig direkte på bagbenene, når du bliver spurgt om du vil stille sikkerhed for dit lån.

I visse situationer kan det dog bestemt ikke betale sig og for at kaste lys over emnet har jeg skrevet denne guide, så du hurtigt og let kan få et overblik over dine muligheder indenfor (hurtige) lån uden sikkerhed.

Hvad vil det sige at stille sikkerhed for et lån?

Når du stiller sikkerhed for dit lån betyder det ganske enkelt, at låneudbyderen kan få deres penge hjem igennem den sikkerhed du stiller. Der findes forskellige former for sikkerhed, som alle er ganske forskellige:

  • Kautionist
  • Ejendele, Bolig o.l.

Brug af kaution

Ved brug af kaution, som sikkerhed, stiller en anden privatperson frem og skriver under på lånet sammen med dig. Hvis du af den ene eller anden årsag ikke kan afbetale dit lån til tiden vil låneselskabet kunne gå til kautionisten og kræve pengene ind fra vedkommende.

Kautionister er normalt brugt, når unge familiemedlemmer låner penge og ikke har mulighed for at blive godkendt alene eller ikke har nogle ejendele, som kan være sikkerhed for lånet.

Et typisk tilfælde er hvis en ung mand på 25 år gerne vil låne til en lille lejlighed, men ikke kan blive godkendt til et lån. Den unge mands forældre kan dernæst gå ind og stille kaution for lånet. Dette har flere fordele:

  • Den unge mand kan oftest låne penge direkte i sin egen bank
  • Med en kautionist er risikoen lavere for låneselskabet og renten (prisen) kan derfor være betydeligt lavere

Du kan læse gode råd omkring det at stille kaution for et lån på FinansRaadet.dk

Stil sikkerhed i bolig eller ejendele

Når du bliver ældre og har værdifulde ejendele at stille sikkerhed med vil dette typisk være den måde du skal stille sikkerhed for dit lån på.

Ligegyldigt hvad du stiller sikkerhed med fungerer det på samme måde, men i denne guide vil vi brugt et tænkt eksempel, hvor du stiller sikkerhed med din bolig.

Ved at du stiller sikkerhed med din bolig har låneselskabet en vished om, at de altid kan få deres penge igen, hvis du af den ene eller anden årsag ikke har mulighed for at betale pengene tilbage igen.

Hvis låneselskabet føler, at de har prøvet alle metoder for at få dig til at betale kan de vælge at sætte din bolig på tvangsauktion for at skaffe pengene ind. Hvis du skylder 300.000 kr. og din bolig indbringer 1.400.000 kr. vil banken få sine 300.000 kr. og du vil få de resterende 1.100.000 kr. minus evt. omkostninger for tvangsauktionen.

Stiller du sikkerhed for dit lån vil du altid være bedre stillet, hvis du selv sælger dine ejendele og prøver at betale de lånte penge tilbage. På en tvangsauktion bliver mange ejendele og boliger solgt for langt under deres reelle værdi. Dette kan stille dig i en endnu værre situation på lang sigt.

Det koster penge når du skal stille sikkerhed

Hvis du vælger at stille sikkerhed for dit lån skal du være opmærksom på, at det koster ekstra penge i gebyrer og afgifter.

For at sikkerheden i et lån er gældende i Danmark skal du få tinglyst dit lån. Dette koster en engangsafgift på 1.400 kr. og 1,5% af dit lånebeløb.

Låner du 100.000 kr. vil du derfor skulle betale 1.400 kr. + 1.500 kr. ekstra for at tinglyse dit lån. Før du vælger at stille sikkerhed er det derfor vigtigt, at du laver en udregning om den lavere rente du får ved at stille sikkerhed nu også faktisk resulterer i et billigere lån over tid.

Du skal ikke stille sikkerhed ved de fleste online lån

De fleste online låneselskaber forventer ikke, at du stiller sikkerhed ved dit lån. Som du kan se, så er det en forholdsvis omstændig proces at få dit lån tinglyst (stille sikkerhed).

Online låneselskaber fokuserer i høj grad på at få så mange gode lån igennem, som overhovedet muligt og hvis alle skulle stille sikkerhed ville det reducere antallet af udbudte lån ret drastisk.

Her på HurtigtLaan.dk tilbyder alle de låneselskaber, som vi har repræsenteret, lån uden sikkerhed.

Ingen sikkerhed er ikke lig med ingen krav

Vi har i denne guide definereret hvad det vil sige at stille sikkerhed for et lån. Det faktum, at du ikke behøver at stille sikkerhed betyder ikke, at der ikke bliver stillet nogle krav til dig, som låntager.

Det stik modsatte er faktisk tilfældet ved større lån.

Når du låner penge uden at stille sikkerhed vil du være ude for en meget detaljeret opgørelse af din privatøkonomi og om du virkelig har mulighed for at betale dit lån tilbage.

Pengeautomaten, Ikano Bank og Ge Money Bank er alle eksempler på låneselskaber, som har høje krav til dig, som låntager, men hvor du kan låne penge uden sikkerhed.

Lån mellem 500 kr. og 300.000 kr. uden at stille sikkerhed online

Når de fleste online låneselskaber ikke beder om sikkerhed betyder det også, at du har mulighed for at låne stort set lige hvad du ønsker uden at stille sikkerhed.

Den øvre grænse går dog ved 300.000 kr., da dette er det højeste online lån du kan få uden, at det er et decideret boliglån eller billån.

Hvornår bør du overveje at stille sikkerhed for dit lån?

Da det at stille sikkerhed for et lån faktisk koster penge skal du være god til at regne ud hvornår det kan betale sig. Er de totale omkostninger ved dit lån på 2.000 kr. og du kan få halveret din rente ved at stille sikkerhed kan det ikke betale sig.

Får du en 50% lavere rente vil du også rundt regnet få reduceret dine omkostninger med 50%.

Læs også: Den komplette guide til dig, som overvejer at tage et kviklån

En 50% reduktion i din omkostninger på 2.000 kr. ville kun være en besparelse på 1.000 kr. Dermed vil tinglysningsafgiften på 1.400 kr. overstige din besparelse og dermed være ulønsomt.

Når det beløb du ønsker at låne når op på omkring 100.000 kr. begynder det at være på høje tid, at du undersøger dine muligheder for at stille sikkerhed for dit lån og dermed opnå en lavere rente.

Typisk skal du gå ned i din bank for at få et lån, hvor du skal stille sikkerhed.

Oversigt over dine lånemuligheder uden sikkerhed

Da alle låneselskaberne på HurtigtLaan.dk tilbyder lån uden sikkerhed kan du hurtigt få et godt overblik over de steder, hvor du kan låne penge.

Gå ind på vores låneoversigt og se hvad renterne er på det lånebeløb du ønsker.