Warning: Declaration of Arrow_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/hurtigtlaan.dk/public_html/wp-content/themes/hurtigtlaan/functions.php on line 0
Hurtigt forbrugslån? Se disse gode råd og find et billigt forbrugslån

Få den rette viden til at finde det billigste forbrugslån til dit behov

Er du på udkig efter et forbrugslån, så anbefaler vi, at du undersøger markedet og finder ud af hvad du skal være opmærksom på. Forbrugslån er et af de områder, som har de højeste priser på markedet, hvilket gør det endnu vigtigere for dig at kigge dig omkring inden du låner penge hos et givent låneselskab.

I denne guide til forbrugslån fokuserer vi på låneselskaber, som findes online og ikke på deciderede banker. Banker har individuelle krav til deres låntagere og du vil ofte kun finde ud af detaljerne om et forbrugslån i banken ved at besøge din bankrådgiver.

Definition på forbrugslån

Forbrugslån bliver nu om dage brugt til at betegne de fleste former for lån, som er:

 • Under 50.000 kr.
 • Ofte ikke er beregnet til én specifik udgift (blankolån)

Prisen på et forbrugslån er forholdsvis høj i forhold til andre former for lån, men i forhold til andre lån er et forbrugslån online typiske lettere at blive godkendt til og det foregår uden komplikationer.

Renterne på forbrugslån ligger typisk på:

 • 20%
 • 25%
 • 30%

og derover. Begynder renten at ligge over 30% skal du typiske se bort fra lånet, da der findes langt billigere lånemuligheder og hvis låneselskabet sætter så høj en rente kan du være sikker på, at de ikke satser på at være på markedet i lang tid.

Med renter mellem 20% og 25% vil et forbrugslån på 10.000 kr. typisk koste omkring 3.500 kr. inkl. oprettelsesomkostninger, hvis du vælger at betale lånet tilbage over 12 måneder. Desto længere en afbetalingsperiode (løbetid) du vælger, desto dyrere vil dit forbrugslån blive.

Har jeg brug for at vise kvitteringer eller en plan for hvad forbrugslånet skal bruges til?

Et forbrugslån bliver typisk givet i form af et såkaldt blankolån. Blankolån betyder ganske enkelt, at du bare får pengene udbetalt uden nogle restriktioner.

Du kan derfor oftest bruge dit forbrugslån til hvad du ønsker og behøver ikke at stille sikkerhed i nogle af dine ejendele.

Forbrugslån i form af benzinkort, afbetaling og lignende

Selvom mange tænker over et forbrugslån, som udelukkende være lån, hvor du får 10.000 kr. til forbrug, så findes der også andre former for forbrugslån:

 • Benzinkort
 • Afbetaling af varer
 • Kassekredit
 • Kreditkort

Du kender det typisk fra elektronikforretninger, som Fona eller online i form af L’EASY. Du kan vælge at betale for din vare med det samme eller at betale varen af over x antal måneder til en vis rente.

Vælger du at betale varen af over 12 måneder vil du skulle betale en rente af varens pris. Dette er en anden form for forbrugslån, men bestemt også meget udbredt.

Brug din kassekredit, som et forbrugslån

Har du adgang til en kassekredit hos din bank vil du kunne bruge denne, som et forbrugslån. Med mindre du har en anden aftale med din bank vil du ikke skulle stå til ansvar for hvad pengene bliver brugt til.

Renten på en kassekredit er typisk omkring 8% til 14%, hvilket er over en halvering af prisen, som du betaler for et typisk forbrugslån online.

Hvad bliver flest forbrugslån brugt til?

De fleste forbrugslån bliver brugt til blandt andet:

 
Lånebeløb
Pris hos Selene Finans
Pris hos LEASY
 
 
 
 
Julegaver DKK 4,000 DKK 6,059 -
Elektronik DKK 6,000 DKK 8,692 DKK 8,319
Betaling af regninger DKK 7,000 DKK 10,009 DKK 9,578
Computer DKK 9,000 DKK 12,642 DKK 12,103
Uforudsete udgifter DKK 12,000 DKK 16,592 DKK 15,886
Ferie DKK 19,000 DKK 25,809 DKK 24,718
Møbler DKK 22,000 DKK 29,759 DKK 28,508
Betaling af anden gæld DKK 25,000 DKK 33,709 DKK 32,291
Nyt køkken DKK 35,000 DKK 46,876 -

Der findes mange forskellige ting, som danskere bruger deres forbrugslån til. Da der ikke nogle begrænsninger til hvad et forbrugslån skal bruges til har du mulighed til at bruge dit forbrugslån til hvad end du lyster.

Dette har resulteret i, at danskerne tager et forbrugslån af vidt forskellige årsager.

Sådan udregner du prisen på dit forbrugslån

For at udregne prisen på dit forbrugslån skal du kende til nogle få vigtige faktorer:

 • Renten (debitorrenten)
 • Løbetiden
 • Oprettelsesudgiften
 • Lånebeløbet

Når du har adgang til disse informationer kan du ofte regne ud hvad der er det billigste forbrugslån. For at finde ud af hvilket forbrugslån, som er billigst skal du først samle renten.

Renten finder du typisk skrevet med småt et sted på hjemmesiden, hvor du leder efter renten.

Se også: Find renter og priser på lånemuligheder i Danmark

Du kan herunder se eksempler på hvordan du finder renten hos henholdsvis GE Money Bank, L’EASY kontantlån og Selene Finans:

 

GE Money Bank forbrugslån renteeksempel

LEASY forbrugslån renteeksempel

 

Selene Finans forbrugslån renteeksempel

Da renten bruges til at udregne prisen på dit lån på en årlig basis er det vigtigt, at du sammenligner renterne på forbrugslån indenfor de samme løbetider.

Et låneselskab kan godt finde på at give dig en lavere rente, hvis du betaler dit lån af over 5 år i steder for 1 år. Det vil dog stadig være langt dyrere at betale lånet af over 5 år selvom renten er lavere.

Hvis du derfor sidder med informationen på 3 forskellige låneselskaber, når du gerne vil låne 10.000 kr.:

GE Money Bank

 • Rente: 9,95% – 18,95%
 • Løbetid: 24 måneder
 • Oprettelse: 800 kr. (3% dog min. 800 kr.)

Endelig pris = fra 2.264 kr.

L’EASY Kontantlån

 • Rente: 26,08%
 • Løbetid: 24 måneder
 • Oprettelse: 595 kr.

Endelig pris = 3.368 kr.

Selene Finans

 • Rente: 21,7%
 • Løbetid: 24 måneder
 • Oprettelse:  800 kr. (8% af lånebeløbet)

Endelig pris = 3.959 kr.

Oprettelsen lægges oveni dine låneomkostninger

Stort set alle låneselskaber tager en pris for at oprette dit lån. Oprettelsesprisen er typisk fra 500 kr. per lån over 5.000 kr. og er præcist beregnet til at være 5-8% af lånebeløbets størrelse.

Låner du derfor 10.000 kr. vil du skulle forvente at betale 500-800 kr. i oprettelse for dit lån.

Hvad koster de mest populære ting, når du køber dem via et forbrugslån?

For at give dig en fornemmelse for hvad de forskellige varer koster, når du betaler for dem via et forbrugslån har vi lavet en oversigt over den samlede pris ved afbetaling af varen over 12 måneder:

FIND UDREGNING FOR FØLGENDE TING:

MacBook

iPhone

Højtalersæt

Regninger

Ferie, Tenerife

Møbler

Julegaver

Nyt køkken

Forbrugslån beregner – Find den fra WordPress plugin?

INDSÆT BEREGNER FRA WORDPRESS PLUGIN

86% undersøger ikke andre forbrugslån inden de optager et lån

Tilbage i 2008 var det meget får danskere, som valgte at undersøge deres lånemuligheder inden de skrev under på en given låneaftale. I dag håber vi, at det ikke er tilfældet, men indtil Penge- og Pensionspanelet foretaget en ny undersøgelse kan vi desværre ikke få yderligere indsigt i hvordan tallene er i 2013.

Når du tager 30 min. Og undersøger markedet for forbrugslån kan du hurtigt spare et par tusind kroner afhængigt af størrelsen på dit lån.

Kilde: Penge- og Pensionspanelet: Unges forbrugslån og opsparing. Oktober 2008.

Hvor kan jeg tage et forbrugslån?

Der findes både en masse gode og dårlige muligheder, når du skal finde et nyt forbrugslån. Da alle forbrugslån har nogenlunde de samme krav gælder det om at finde det sted, hvor du kan finde den laveste rente og oprettelsespris og dermed få et billigt forbrugslån.

De låneselskaber med hurtige lån vi normalt henviser til her på HurtigtLaan.dk er alle bakket op af vidt kendte banker og internationale brands.

Du kan se et overblik over dine muligheder for forbrugslån ved at tage et nærmere på kig på vores oversigt over lånemuligheder, hvor du kan både se priser, renter og meget mere.

Herunder har vi også opdelt de muligheder låneselskaber. De første er dem med de laveste renter, men strengeste krav:

 • GE Money Bank
 • Pengeautomaten
 • Ikano Bank
 • D:E:R
 • L’EASY Lån
 • Selene Finans
 • LånLet

Typiske spørgsmål og svar indenfor forbrugslån:

Kan jeg tage et forbrugslån, hvis jeg er i RKI?

Hvis du er registreret i RKI kan du normalt ikke få et forbrugslån. De låneselskaber vi har på HurtigtLaan.dk accepterer ikke personer, som er registreret i RKI og dermed er dine muligheder meget begrænsede.

Finder du et låneselskab, som annoncerer med FORBRUGSLÅN, RKI INGEN HINDRING bør du tage et rigtig kritisk kig på lånebetingelserne før du skriver under på en låneaftale.

Der er nemlig en god grund til, at alle de ”gode” låneselskaber ikke låner penge ud til personer, som er registrerede i RKI.

Kan jeg tage et forbrugslån, hvis jeg er er studerende?

Der er ingen problemer i at få et forbrugslån, hvis du er under uddannelse. Du kan dog være ude for låneselskaber, der kræver, at du har en vis indtægt før du kan blive godkendt, hvilket kan være et problem.

Fx kræver både GE Money Bank og Pengeautomaten, at din årsindkomst er over 200.000 kr. hvilket kan være svært for en studerende på SU.

Hvad er forskellen på et forbrugslån hos min bank og hos et låneselskab?

Forskellen på at tage et forbrugslån hos din bank og dit låneselskab er typisk fundet i hvad det koster at låne pengene og hvad kravene til dig er.

Tager du et lån hos et låneselskab kan det typisk kategoriseres, som følgende:

Vælger du på den anden side at få et lån hos din lokale bank kan det oftest kategoriseres, som følgende:

 • Langsom ansøgningsproces og godkendelsesraten er lav
 • Er dit forbrugslån tilpas højt kan du forvente at skulle stille sikkerhed
 • Du skal til en samtale med din bankrådgiver om din økonomiske situation og forklare hvordan du vil betale pengene tilbage
 • Lav rente og ofte ingen pris for oprettelse

Selvom det bestemt er mere omstændigt at tage et forbrugslån i din bank vil du ofte kunne få en langt lavere rente, samt stå i en bedre situation rent økonomisk, hvis du vælger din bank.

Med banken får du økonomisk rådgivning og de vil ikke give dig et lån, hvis de ikke tror du kan betale tilbage. Ligeledes bør du selv ikke tage et lån, hvis du ikke kan betale det tilbage rettidigt.

Har forbrugslån en fast rente?

Ja, forbrugslån har en fast rente og efter du har taget et forbrugslån kan renten ikke ændres.

Hvilke krav er der, hvis jeg vil tage et forbrugslån?

De typiske krav for at blive godkendt til et forbrugslån er:

Du skal være:

 • Over 18 år (gerne over 21 år)
 • Dansk statsborger med dansk adresse
 • I besiddelse af en forholdsvis sund økonomi
 • Gældsfri fra andre låneselskaber

Har jeg mulighed for at lave en omlægning af mine forbrugslån?

Hvis du har optaget flere forbrugslån på én gang kan det godt betale sig at lave en omlægning af dem. Dette kan gøres ved at tage ét større lån hos en anden låneudbyder og dermed betale alle dine små forbrugslån af på én gang.

Du ender dermed kun med ét lån hos én låneudbyder, hvilket har flere fordele:

Lavere rente, da du typisk kan vælge at stille sikkerhed og da dit lån er større kan du også vælge mellem andre låneselskaber.

Én månedlig betaling, hvilket er lettere at holde styr på og regne på.

Sammenlign renter, priser og løbetider inden du vælger et forbrugslån

Inden du vælger et vilkårligt låneselskab skal du være sikker på, at du har lavet det rette valg. Der findes mange forskellige låneselskaber og forskellen i de samlede låneomkostninger er enorme.

Vi har på HurtigtLaan.dk samlet en liste over dine lånemuligheder uanset dit lånebeløb, hvilket kan hjælpe dig til at finde det bedste forbrugslån til dit behov.