Warning: Declaration of Arrow_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/hurtigtlaan.dk/public_html/wp-content/themes/hurtigtlaan/functions.php on line 0
Bedste låneselskab. 3 tips til at gennemskue dårlige låneselskaber

Alt hvad du skal vide for at vælge det bedste låneselskab online

Der findes mange årsager til hvorfor du skulle have lyst til at tage et lån. Næsten lige meget hvad du ønsker at bruge dine lånte penge til bør du altid sammenligne de forskellige låneselskaber for både pris og omdømme.

Der er mange forskellige låneselskaber at vælge imellem og hvis du også indregner de forskellige banker vil du opdage, at der er endnu flere steder at låne penge.

Det at finde det bedste låneselskab kan derfor godt være noget af en prøvelse. Især hvis du ikke tidligere har været aktiv på lånemarkedet kan det blive en lang kamp at finde ud af hvor du skal betale mindst for at låne penge.

Giv dog ikke op på forhånd. Selvom det kan virke uoverskueligt at finde et godt låneselskab, så kan det bestemt betale sig at bruge tid på at finde det låneselskab, som kan låne dig de penge du behøver med den laveste rente og bedste vilkår.

Ofte vil du kunne få det billigste lån, hvis du går ned i banken og får et lån derigennem. Da bankerne laver deres beslutninger om lån baseret på din individuelle situation kan vi ikke lave en direkte sammenligning med de låneselskaber, som findes online.

På HurtigtLaan.dk og i dette indlæg har jeg derfor valgt at fokusere på låneselskaber, hvor du kan låne penge online.

Hvad skal du være forsigtig med ved online låneselskaber

Når du skal finde et låneselskab online gælder det om at vide hvilke ting du skal undgå. De fleste låneselskaber vi kender til har gode ry og stiller sig gerne frem med kommentarer i aviser eller online medier omkring problemstillinger ved lånebranchen.

Det er de låneselskaber, som ikke rigtig vil frem i lyset, som du skal være mest bekymret for.

Her er x ting, som du skal være opmærksom på, når du kigger på et låneselskab:

1) Hvad siger Google?

Foretag en Google søgning på det låneselskab du ønsker at tage et lån hos. Søg efter navnet på låneselskabet og kombiner med forskellige søgeord. Fx:

  • Ferratum lån snyd
  • Ferratum lån klager
  • Ferratum lån betingelser
  • Ferratum lån anmeldelser

Ved at foretage et par enkle Google søgninger og kigge på side 1-5 vil du hurtigt kunne finde ud af om der er noget galt. Hvis andre personer har prøvet det enkelte låneselskab og er kommet i knibe kan du være sikker på, at der er blevet skrevet om det online.

Det er meget sjældent, at der ikke er skrevet noget dårligt om et dårligt selskab. Den eneste måde, at der ikke kan være skrevet noget om dem er, hvis de ikke har eksisteret særligt længe. Dette er dog noget helt andet, som du også skal lære at være opmærksom på.

Hvis der slet ikke er nogle anmeldelser – gode eller dårlige – bør du kigge videre efter et andet låneselskab. Det behøver ikke være et direkte dårligt tegn, at der hverken er gode eller dårlige anmeldelser, men du bør ikke være personen, som tager det første spadestik.

Der findes masser af gode låneselskaber, så du behøver ikke være testpersonen for et nyt selskab. Lad andre om det.

2) Hvordan ser hjemmesiden ud?

De låneselskaber, som er seriøse på markedet ved godt, at deres hjemmeside er altafgørende for hvor mange lån de får ud af døren.

Låneselskaber ønsker at låne så mange penge ud, som de kan uden at tage alt for høj risiko.

Hvis låneselskabet har en dårlig hjemmeside, som ser ud til at være blevet designet tilbage i starten af 2000 bør du gå videre i din søgen.

Her er to eksempler på et godt og et dårligt website:

Låneselskab hjemmeside - Her og Nu Lån Låneselskab hjemmeside - FErratum Lån.png
Som du kan se er der stor forskel på de to hjemmesider. Den første hjemmeside er faktisk udbudt af et kendt låneselskab, Ikano Bank, men ser ikke særlig godt ud. Dette ville være et typisk alarmsignal til mig, hvis jeg selv skulle tage et lån.

Eksemplet til højre ser tilgengæld ganske glimrende ud. Jeg siger ikke, at Ferratum er dit bedste valg, men det ser godt ud og de er uden tvivl ude efter at vise et professionelt image med deres hjemmeside.

3) Bliver alle låneomkostninger vist direkte på låneselskabets hjemmeside?

På størstedelen af alle de gode låneselskabers hjemmesider vil du kunne finde ud af præcis hvor meget et lån koster alt efter hvor lang løbetid du vælger.

Dette vises automatisk i deres låneberegner og du bør altid sikre dig, at du kan se dette inden du ansøger om et lån.

Der findes ganske få undtagelser til denne regel. Den eneste legitime undtagelse er, hvis låneselskabet skal basere deres rente på din økonomiske situation og derfor naturligvis ikke kan give dig en fast pris.

Du bør dog kende til dette faktum og hvis låneselskabet bare siger, at du skal sende en ansøgning bør du kigge videre.

Alt for mange gange vil låneselskaber have dig til at sende en ansøgning, så de kan få dine kontaktoplysninger og dernæst begynde en proces, som er designet til at få dig til at acceptere lånevilkårene uden at sammenligne nærmere.

Dette kan gøres igennem flere ”tricks”:

Ultra kort frist til at acceptere

Hvis du får under 24 timer til at sige ja til dit nye lån skal du kigge videre. De vil i næsten alle tilfælde bare prøve at presse dig til at tage lånet uden at se nærmere på hvad dine lånemuligheder er.

Adskillige opringninger

Hvis låneselskabet begynder at ringe til dig igen og igen for at få dig til at acceptere lånet vil du hurtigt kunne blive presset til at sige ja. Det er menneskeligt i os alle at acceptere noget vi bliver tilbudt og hvis låneselskabet ikke har nogle grubler vil du ofte få meget svært ved at sige nej.

Sørg for, at du kun tager stilling til låneaftalen per mail eller post. Du skal være velkommen til at ringe til deres kundeservice, hvis du har spørgsmål, men undgå at komme i kontakt med en ”sælgertype”.

Gratis eller rentefrit er ofte for godt til at være sandt

Det sidste tip til at finde det bedste låneselskab jeg vil dele med dig er at undgå såkaldte gratis eller rentefri lån. Der findes selvfølgelig nogle eksempler, hvor det er muligt for dig at finde et gratis lån online, men det er ikke altid tilfældet.

At få tilbudt et rentefrit eller gratis lån kræver, at du er forholdsvist finansielt intelligent og kan gennemskue betingelserne for et lån. Hvis du ikke kan læse en betingelsesliste igennem fra start til slut og forstå hvad du lige har læst bør du undgå rentefri låneselskaber.

Det vil i nogle tilfælde vise sig, at du får et rentefrit lån, som er spækket op med gebyrer, så du stadig ender med at betale en høj pris for dit såkaldte gratis lån.