Warning: Declaration of Arrow_Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/hurtigtlaan.dk/public_html/wp-content/themes/hurtigtlaan/functions.php on line 0
Lån til motorcykel? Gode råd inden du låner penge til en motorcykel

3 muligheder for at tage et sikkert motorcykel lån

En motorcykel er en af de typiske ting, som du kan købe, der ikke helt er en høj nok udgift til at tage et lån i din lån, men som du også får svært ved at betale på din kassekredit.

Med en pris på mellem 50.000 kr. og 150.000 kr. for de fleste almindelige motorcykler skal du derfor ofte ud og finde et fornuftigt lån.

Når du skal have et motorcykel lån har du umiddelbart tre forskellige muligheder for at få finansieret din nye motorcykel:

  1. Finansieret ved en mc-forhandler
  2. Få et lån hos din bank til at købe motorcykel
  3. Tag et privatlån hos et låneselskab

I denne artikel vil vi mest af alt fokusere på dine muligheder for at tage et privatlån, men vil kort komme ind på de forskellige faktorer du skal være opmærksom på, når du får din nye motorcykel finansieret via forhandleren eller banken.

Pas på gebyrer, når du får din MC finansieret hos forhandleren

Især hvis du er ude efter at købe en splinterny motorcykel hos en forhandler vil du have mulighed for at lave en afbetalingsordning. Dette bliver ofte finansieret igennem banker så som Nordea Finansiering.

En af de store fordele ved at få din motorcykel finansieret igennem forhandleren er, at du ofte kan få den bedste rente på dit lån.

Læs også: Gode råd hvis du skal have et lån på 30000 kr til 50000 kr.

Da forhandlerne mest af alt tjener penge på at sælge dig den faktiske motorcykel behøver de ikke tjene synderligt penge på det lån de giver dig.

Brug ÅOP til at holde øje med gebyrerne

Selvom forhandlerne kan tilbyde dig en lavere rente end din bank eller et låneselskab skal du stadig være opmærksom på gebyrer, som kan komme snigende.

Selvom mange MC-forhandlere ikke tjener synderligt på deres MC-lån, så er der altid nogle brodne kar. Det er nemlig ganske let at annoncere med en lav rente, men derimod sætte forskellige gebyrer på lånet, som dermed gør lånet betydeligt dyrere.

En god målestok til at finde ud af hvor dyre lån er i forhold til hinanden er ved at bruge ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er lovmæssigt at vise frem.

Når du sammenligner et lån fra din bank og en finansieringsaftale fra din forhandler kan du derfor bruge ÅOP for at se hvilket motorcykel lån, der faktisk er billigst i sidste ende.

Bankerne er bedst hvis du har en sund økonomi

Har du generelt en god økonomi og et godt forhold til din bank vil du i næsten alle tilfælde kunne få de bedste låneforhold i din lokale bank. Da din lokale bank kender din betalingshistorik og ved præcis hvordan din økonomi er har de en unik mulighed for at finde ud af hvor stor en risiko de løber ved at låne penge til dig.

Læs også: Følg disse råd, når du skal have et lån som ung og undgå gældsfælderne

Hvis du virkelig har orden i din økonomi kan du derfor få de bedste forhold, hvis du låner pengene i banken. I din bank vil de også kunne rådgive dig bedst omkring fremtidige investeringer og hvordan dine forskellige lån passer sammen.

For at lære mere omkring hvilke renter du kan forvente i de forskellige danske banker anbefaler vi, at du kigger på MyBanker.dk listen over forbrugslån.

Renterne på listen starter ved 9,2%, men hvis du forhandler og taler godt for din sag i din lokale bank kan du typisk få en langt lavere rente. Vi har set eksempler på renter nede omkring 5-7% hos flere af de personer vi har talt med om motorcykel lån.

Få et motorcykel lån hos GE Money Bank eller Pengeautomaten, som sidste udvej

Hvis du ikke har mulighed for at låne penge i din lokale bank eller få finansieret din motorcykel via forhandleren af forskellige årsager, så er din sidste mulighed at få et lån til din motorcykel hos et låneselskab.

Der findes adskillige låneselskaber, men kun få har de bedste forhold til dig, hvis du skal låne over 50.000 kr.:

  • Pengeautomaten
  • Ikano Bank
  • GE Money Bank

Begge disse låneselskaber giver dig mulighed for at få den bedste rente, hvis du opfylder deres krav. Det største krav, som du skal igennem er hvorvidt du opfylder deres krav om en minimumsindtægt per år.

Din årsindtægt skal være min. 225.000 kr. for at kunne sende en låneansøgning. Dette garanterer ikke, at du bliver godkendt og du skal også helst have en højere årsindtægt for at få den lavest mulige rente.

For at en fuld oversigt over dine lånemuligheder online anbefaler jeg, at du tager et kig på vores oversigt over lånemuligheder og renter.